Blog

Scurt istoric

informatii Campulung

Potrivit descoperirilor arheologice, primele forme de locuire datează din epoca bronzului târziu (1700-1600 î.Hr), în sudul orașului Campulung (zona cartierelor Apa Sărată-Pescăreasa), a fost descoperită o necropolă, dovadă a existenței unei străvechi așezări omenești. Urme din prima epocă a fierului (cultura Ferigile) au fost relevate pe terasa Râului Târgului și în zona mânăstirii Negru-Vodă O

Asezare geografica

informatii Campulung

Orașul Câmpulung se află așezat în partea central –nordică a Munteniei, la poalele Carpaților Meridionali, la 45°16’ latitudine nordică și 25°03’ longitudine estică, în nord-estul județului Argeș, la o distanță de 168 km pe rețeaua rutieră și 155 km pe calea ferată față de București. Situat într-o poziție geografică favorabilă, în depresiunea subcarpatică cu același

Monumente istorice

informatii Vulturesti

Trei obiective din comuna Vulturești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Argeș ca monumente de interes local, toate clasificate ca monumente istorice de arhitectură, toate aflate în satul Vulturești

Date istorice

informatii Vulturesti

În privinţa întemeierii şi denumirii comunei Vultureşti există mai multe legende, majoritatea transmise oral. Una dintre acestea explică că denumirea provine de la „vulturi“, păsări care într-o iarnă geroasă s-ar fi adăpostit în pădurile seculare de fag şi stejar de pe dealurile Mâzgănii.
Fiind sat de moşneni (oameni liberi), satul Vultureşti nu a aparţinut nici boierilor, nici vreunei mănăstiri, motiv pentru care nu este menţionat în prea multe documente.

Date geografice

informatii Vulturesti

Comuna se află în marginea estică a județului, la limita cu județul Dâmbovița, pe malurile Argeșelului. Este străbătută de șoseaua națională DN73D, care o leagă spre nord de Hârtiești, Boteni, Mioarele și Valea Mare-Pravăț (unde se termină în DN72A) și spre sud de Davidești și Mărăcineni (unde se termină în DN73).

Scurta prezentare

informatii Vulturesti

Comuna Vultureşti este situată în partea de est a judeţului Argeş, la 34 km depărtare de oraşul Câmpulung Muscel şi la 31 km depărtare de municipiul Piteşti. Faţa de capitala ţării – Bucureşti, comuna se află la o distanţă de 141 km.

Personalitati ale comunei

informatii Vladesti

Mircea Diaconu (nascut la 24 decembrie 1949 in Vlădești, Argeș) este un actor, om politic și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București, membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004, senator începând cu 2008, europarlamentar independent începând cu 2014, vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație.

Monumente istorice

informatii Vladesti

În comuna Vlădești se află două monumente istorice de interes național. Unul este monumentul istoric de arhitectură reprezentat de curtea boierilor Vlădescu (secolul al XVII-lea) din fostul sat Vlădeștii de Sus – ansamblu alcătuit din ruinele culei și biserica „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” (1657).

Date istorice

informatii Vladesti

Satul Vlădeşti este atestat documentar în hrisovul emis de cancelaria domnească a lui Vlad Dracul, la 23 august 1437. În acest document se vorbeşte despre un oarecare Bodin, care este întărit în proprietatea să de către Vlad Voievod. În hrisovul lui Pătraşcu cel Bun, din 1 septembrie 1555, apare „Ispravnic, Oprea din Vlădeşti”, ca şi în cel din anul 1557.

Date geografice

informatii Vladesti

Comuna se află în estul județului, în Gruiurile Argeșului, pe malurile râului Bratia. Este străbătută de șoseaua județeană DJ732, care o leagă spre nord de Aninoasa (unde se termină în DN73C) și spre sud de Bălilești și Stâlpeni (unde se termină în DN73).

Mai multe articole

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.