Despre noi

Asociatia Salvati Campulungul si Muscelul este constituita in scopul promovarii unui mediu curat, sanatos si sigur in zona Muscelului, al promovarii in randul tinerei generatii a ideii de trai intr-un mediu curat si sanatos si al dezvoltarii unui turism durabil in zona.

Asociatia Salvati Campulungul si Muscelul dorește protejarea sănătăţii şi vieţii locuitorilor Câmpulungului şi Muscelului şi a renumelui de zonă turistică. Dacă ţineţi la zona în care trăiţi şi, în primul rând, la cei dragi, vă adresăm rugămintea de a susţine acest proiect, care urmăreşte un control al pericolului care ne otrăveşte sănătatea şi viaţa, din cauza societăţilor care operează cu deşeuri periculoase pe teritoriul municipiului şi în apropierea lui.

Scopul principal al Asociatiei Salvati Campulungul si Muscelul al demersului nostru îl reprezintă achiziţionarea unui laborator mobil şi a unei staţii fixe, cu ajutorul cărora vor fi măsurate calitatea aerului şi nivelul de poluare şi îi vor face să fie mai responsabili pe cei care ard mii de tone de deşeuri aduse cu vapoarele din toată lumea, pe post de combustibil, în procesul de fabricaţie, şi pe toţi cei care au activităţi economice în Muscel.

În cazul incendiului la depozitul de otrăvuri de pe fosta platformă ARO, din 2 octombrie 2013, nici măcar nu se ştie ce substanţe au fost degajate în atmosferă şi ce am inhalat din cauza accidentului de mediu. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, a fost nevoie de înfiinţarea unei asociaţii, care să pledeze cauza unui mediu curat şi sigur în faţa autorităţilor statului. Cu cât suntem mai numeroşi şi mai implicaţi, putem da forţă acestui proiect şi putem face ca Asociatia Salvati Campulungul si Muscelul să se numere printre ONG-urile acreditate de Guvernul României şi să obţină sprijin şi finanţare de la organismele internaţionale în domeniul mediului. În afară de om şi siguranţa lui, care vor fi primordiale în acţiunile asociaţiei, ne interesează să ştergem pentru totdeauna reputaţia de „oraş al cianurii” şi de „crematoriu de otrăvuri”, „zonă a ciumaţilor”, ca să avem o şansă cu turismul.

In Asociatia Salvati Campulungul si Muscelul, cu cât suntem mai mulţi, cu atât şansele să reuşim sunt mai mari. Îi invităm pe cei conştienţi de efectele devastatoare ale poluării, care nu ucide pe loc, ci ne şubrezeşte sănătatea în timp, să ni se alăture. Vă așsteptam la sediul ascociației unde ne puteţi găsi, pentru discuţii, propuneri şi proiecte pe care să le iniţiem şi să le derulăm împreună.

În speranţa că sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi reprezintă principala grijă a dumneavoastră, aşteptăm să vă alăturaţi ca membru sau acțiunilor Asociatiei Salvati Campulungul si Muscelul.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.