Bughea de Sus

Scurt istoric

informatii Bughea de Sus

Localitatea Bughea de Sus este atestată documentar la 5 martie 1549, printr-un act dat de Mircea Ciobanul, prin care întăreşte lui Badea Comis şi fratelui său Vlaicu paharnic, o proprietate în satul Bughea de Sus. Până în anul 1926, localitatea Bughea de Sus a fost mahalaua Câmpulungului, an în care Bughea a devenit comună.

Date geografice

informatii Bughea de Sus

Comuna este situată la o altitudine de 600 m, cu un climat subalpin de crutare, la poalele Munţilor Făgăraş, care formau hotarul despărţitor cu Transilvania, pe calea de acces spre Oraşul Stalin, cale cunoscută încă din timpul năvălirii popoarelor migratoare. Tot pe aici se făceau schimburile de marfă, comerciale, între cetatea Câmpulungului, primul scaun domnesc, şi cetatea Braşovului. Erau păzite graniţele şi aveau sarcini de mare răspundere, să nu treacă hoţi şi oameni răi din Transilvania sau negustori de dincolo, dincoace, sau de dincoace, dincolo de Carpaţi fără să plătească vama.

Localizare si sate componente

informatii Bughea de Sus

Comuna Bughea de Sus este situată în partea de Nord a judeţului Argeş, la o distanţă de 57 km de municipiul Piteşti şi la o distanţă de 5 km de municipiul Câmpulung, mai precis pe D J 735.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.