Dragoslavele

Monumente istorice

informatii Dragoslavele

În comuna Dragoslavele se află trei monumente istorice de arhitectură de interes național. Tot de interes național sunt considerate a fi și șapte cruci de piatră clasificate ca monumente memoriale sau funerare.

Date istorice

informatii Dragoslavele

Dintotdeauna, localitatea noastră şi locuitorii ei au atras atenţia călătorilor, a oamenilor de cultură, a tuturor celor care au cunoscut-o şi i-au cunoscut oamenii, hărnicia, dăruirea, frumuseţea. Camil Petrescu remarca: „După Dragoslavele, alături de carele lungi de 8-10 metri, cu buşteni, întâlnim adesea femei călare pe cai mici, cu şei mari de lemn, acoperite cu blană de oaie, mereu cu pălăriuţe negre, uneori peste marame cu ii, înflorite altiţe şi cu sabace, în opinci scorţoase. Spre Mateiaş, şoseaua pietruită văros urca întortocheat, pare că uneori dă în gol, într-o apă a cerului, pentru că, trecut de ocol, valea să se prăvălească jos de tot, cu drumuri şi sate acolo, în fundul larg al ei”.

Date geografice

informatii Dragoslavele

Comuna Dragoslavele este situată în partea de nord-est a judeţului Argeş, la o distanţă de 73 km de municipiul Piteşti şi la 18 km de oraşul Câmpulung, are o suprafaţă de 11.973 ha, dispunând de un relief muntos. Aşezată la întretăierea unor importante căi de comunicare – şoseaua europeană ce leagă Braşovul de Piteşti şi Bucureşti şi drumul naţional spre Târgovişte – comuna Dragoslavele poate fi considerată un „centru”. Ea beneficiază nu doar de aşezare la drumul european, ci şi de clima plăcută datorită altitudinii de aproximativ 650 m şi munţilor care o înconjoară, munţi ale căror vârfuri depăşesc 1850 m.

Scurta prezentare

informatii Dragoslavele

Comuna Dragoslavele este situată în zona de N-E a judeţului Argeş, la 18 km de oraşul Câmpulung şi la 73 Km de municipiul Piteşti. Vecinii: la nord şi nord-est cu judeţul Braşov şi comunele Rucăr şi Dâmbovicioara, la est cu judeţul Dâmboviţa, la sud cu comuna Stoeneşti, iar la vest cu comuna Valea Mare Pravăţ. Număr de sate: 2: satul Dragoslavele şi satul Valea Hotarului.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.