Hartiesti

Monumente istorice

informatii Hartiesti

Patru obiective din comuna Hârtiești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Argeș ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca monumente de arhitectură.

Date istorice

informatii Hartiesti

Prima atestare documentară a satului Hârtieşti, reşedinţa comunei datează din anul 1475, din vremea domnitorului Laiotă Basarab. În acest an, domnul muntean a întărit un hrisov mânăstirii Cutlumuz de la muntele Athos mai multe sate şi un munte, printre care se află şi satul Hârtieşti pe Argeşel. Laiotă Basarab zis Basarab cel Bătrân era fiul domnitorului Dan al II-lea şi a avut 2 domnii:1473-1474 şi din noiembrie 1974 până în 1975.Vechimea satului Lucieni, cel de-al doilea sat al comunei, depăşeşte cinci secole şi jumătate, fiind o veche aşezare musceleană, cel dintâi sat al comunei Hârtieşti atestat documentar.

Asezare geografica

informatii Hartiesti

Comuna Hârtieşti din zona Muscel, cu un cadru natural de o atracţie deosebită, este situata în partea de est a judeţului Argeş, la 28 Km depărtare de oraşul Câmpulung Muscel şi la 40 km depărtare de oraşul Piteşti.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.