Rucar

Personalitati locale

informatii Rucar

Localitatea Rucar se mandreste cu personalitati remarcabile cum ar fi Victor Slavescu, Gheorghe Parnuta sau Dan Anastasescu.

Monumente istorice

informatii Rucar

În comuna Rucăr se află unsprezece monumente istorice de interes național.

Date istorice

informatii Rucar

O cronologie evaluativă (nesusţinută, pe măsură, de dovezi irefutabile) ar “împinge” originea localităţii încă în epoca cuceririi romane a Daciei, urme ale Castrului roman din punctual numit Scărişoara sau ale drumului ce însoţea hotarul limes transalutanus ce începea la Giurgiu şi se termina la nord de Rucăr, în punctul Valea Oratiei-Podul Dâmboviţei pe o lungime de aproape 250 km, fiind vizibile şi astăzi.

Reteaua hidrografica

informatii Rucar

Rețeaua hidrografică aferentă comunei Rucăr este variată. Toate râuile sunt tributare Dâmboviței sau Râușorului, care se varsă la Rucăr în Dâmbovița. Râușor ul izvorăște de sub vârful Păpușa are o lungime de 16 km și în cursul său străbate depresiuena Râușor situtată între văile Strâmbului și Oarzănii, iar râurile ce le străbat sunt afluenți de dreapta ai Râușorului.

Relieful

informatii Rucar

Comuna Rucăr este situată la contactul a cinci unități de relief, Munții Iezer-Păpușa, Munții Făgăraș, Munții Piatra Craiului, Munții Leaota și Culoarul Bran – Rucăr – Dragoslavele. La contactul dintre culmile vestice ale Munților Iezer – Păpușa și Culoarul Bran – Rucăr – Dragoslavele s-a dezvoltat, depresiunea tectono erozivă Rucăr, care este străbătută de Râușor și afluenții săi, și de Roghina.

Prezentarea localitatii

informatii Rucar

Comuna Rucăr este situată pe extremitatea sudică a încântătoarei depresiuni intramontane cu valenţe istorice şi turistice Bran-Rucăr, pe vechiul drum comercial şi diplomatic al ţării, drum care făcea legătura dintre Braşov şi vechile cetăţi de scaun ale Ţării Româneşti, Câmpulung, Târgovişte şi, mai târziu, Bucureşti, în apropierea paralelei de 45 grade latitudine Nordică, pe DN 73 dintre Piteşti-Câmpulung-Braşov.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.