Schitu Golesti

Date istorice

informatii Schitu Golesti

Denumirea comunei Schitu Goleşti provine de la schitul de călugări ce se afla în perioada evului mediu pe moşia Grădiştea de Sus de lângă Câmpulung, o proprietate a boierilor Goleşti care se mărginea la miază noapte cu proprietatea moşnenilor câmpulungeni.Moşia Grădiştea de Sus apare pentru prima dată în documentul dat de Radu Voevod la data de 25 iulie 1526 dată ce reprezintă prima atestare documentară a comunei Schitu Goleşti, al cărei nume compus sugerează faptul că doua elemente au avut o importanţă mare în individualizarea acestei aşezări.

Date geografice

informatii Schitu Golesti

În cadrul judeţului Argeş, comuna Schitu Goleşti este situată în partea de nord est şi este încadrată în zona subcarpaţilor meridionali (Getici) dintre văile Dâmboviţa şi Topliţa. Comuna Schitu-Goleşti este situată pe şoseaua naţională Piteşti-Braşov (D.N.73) la sud de municipiul Câmpulung faţă de care distanţa este de 7 km şi la 45 km nord de municipiul Piteşti. Până la Bucureşti distanţa este de 144 km iar până la Braşov 95 km. Comuna Schitu Goleşti este caracterizată printr-un relief de dealuri înalte, cu spinări netede, paralele, orientate pe direcţia N-S numite „muscele” despărţite de văi; terasele sunt acoperite cu păşuni şi livezi cu pomi fructiferi. Lunca Râului Târgului imprimă regiunii în ansamblu aspectul unui culoar depresionar intracolinar, comuna noastră înscriindu-se şi ea în depresiunea celor „şapte muscele”.

Prezentare

informatii Schitu Golesti

Comuna Schitu Goleşti este situată pe şoseaua naţională DN 73 Piteşti – Braşov la 7 Km sud de municipiul Câmpulung şi la 45 Km nord de municipiul Piteşti. Localitatea Schitu Goleşti se limitează la Nord cu municipiul Câmpulung, la Sud se învecinează cu comuna Mihăeşti, la Est cu comuna Poienarii de Muscel şi la Vest cu comuna Godeni.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.