Stoenesti

Monumente istorice

informatii Stoenesti

În satul Stoeneşti se află Crucea lui Mihai Viteazul. La intrarea în sat, spre vest, la cca 700m de la şoseaua Câmpulung – Târgovişte, s-au găsit urme din epoca neolitică şi din perioada orânduirii feudale (Valea Miriuţei).

Date istorice

informatii Stoenesti

Suprafaţa comunei este de 10.921 ha, având în componenţa sa următoarele sate: Stoeneşti, reşedinţa comunei, Lunca Gârtii, Slobozia, Piatra, Bădeni, Valea Bădenilor şi Coteneşti, distanţa faţă de satul de reşedinţă este cuprinsă între 2 km (satul Slobozia) şi 6 km (satul Valea Bădenilor).Satul Bănini este atestat la 16 iunie 1560, Stoeneşti este atestat la 19 mai 1565, Coteneşti este amintit în documente în sec. XVI. Satele Bădeni, Coteneşti şi Stoeneşti erau sate de “plai” şi aveau obligaţia de a păzi potecile prin care se trecea în Transilvania.

Date geografice

informatii Stoenesti

Teritoriul comunei Stoeneşti cuprinde părţi din două mari zone de relief: zona montană, cea mai extinsă, situată la nord-est şi est de linia Valea Stoeneasca – Dâmboviţa, şi zona subcarpatică la sud-vest şi vest de această linie de contact tectonic (falie majoră).

Scurta prezentare

informatii Stoenesti

Comuna Stoeneşti este situată în partea de nord-est a judeţului Argeş la o distanţa de 85 km faţă de Piteşti (reşedinţă de judeţ) şi la 25 km de Câmpulung – oraşul cel mai apropiat. Aşezată în imediata apropiere a munţilor Leaota, dezvoltată de-a lungul văii Dâmboviţei, într-un cadru natural deosebit, comuna are în componenţa ei 7 sate. Drumul Târgovişte – Braşov (DN 72 A), ce a constituit în trecut legătura între Ţara Românească şi Transilvania, traversează comuna pe o lungime de cca 10 km.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.