Titesti

Monumente istorice

informatii Titesti

In Titesti se afla mai multe monumente istorice de interes national: monumente istorice de arhitectura, Manastirea Valea si monumentul memorial de langa biserica din Bucseneni-Lotrasi.

Scurta istorie

informatii Titesti

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Râul Doamnei a județului Muscel și era formată din satele Țițești, Dezrobiți, Hârtiești și Valea Stânei, având în total 1150 de locuitori. În comună funcționau două biserici, o școală și o mănăstire.

Reteaua hidrografica

informatii Titesti

Cel mai important curs de apă curgătoare este Râul Târgului ce are curgere permanentă. Râul Târgului are izvoarele în Masivul Iezer Păpuşa fiind cel mai important afluent al Râului Doamnei. În partea de sud a comunei se află pârâul Argeşel ce reprezintă şi limita cu oraşul Mioveni.

Clima

informatii Titesti

Clima este temperat continentală moderată de dealuri, cu influenţe de tranziţie (estice). Climatul de deal este influenţat de prezenţa unor fenomene de întrepătrundere a elementelor climatice atât dinspre munte cât şi dinspre câmpie. Ca subtip, clima este de dealuri joase (sub 500 m) şi de vale intracolinară.

Date geografice

informatii Titesti

Relieful major se compune din: dealuri, terasele şi lunca majoră a râului. Este o localitate rurală de tip liniar specifică zonelor deluroase din România, gospodăriile fiind aliniate de-a lungul văii sau drumului.Satele Bucşeneşti-Lotaşi şi Cişmea, ocupă o terasă medie întinsă din stânga Râului Târgului şi o mare parte din lunca acestui râu. Sunt situate la o înălţime medie de 300-345 m în partea vestică şi centrală a localităţii.

Scurta prezentare

informatii Titesti

Comuna Ţiţeşti este situată în partea de nord-est a judeţului Argeş, la o distanţă de 20 km de municipiul Piteşti.Din punct de vedere fizico-geografic, localitatea este aşezată în Podişul Getic şi anume în Platforma Argeşului, pe valea Râului Târgului. Partea sudică a comunei Ţiţeşti ocupă o mică parte a Piemontului Cândeşti o altă subdiviziune a Podişului Getic.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.