Vladesti

Personalitati ale comunei

informatii Vladesti

Mircea Diaconu (nascut la 24 decembrie 1949 in Vlădești, Argeș) este un actor, om politic și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, fost director al Teatrului „Nottara” din București, membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004, senator începând cu 2008, europarlamentar independent începând cu 2014, vice-președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație.

Monumente istorice

informatii Vladesti

În comuna Vlădești se află două monumente istorice de interes național. Unul este monumentul istoric de arhitectură reprezentat de curtea boierilor Vlădescu (secolul al XVII-lea) din fostul sat Vlădeștii de Sus – ansamblu alcătuit din ruinele culei și biserica „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” (1657).

Date istorice

informatii Vladesti

Satul Vlădeşti este atestat documentar în hrisovul emis de cancelaria domnească a lui Vlad Dracul, la 23 august 1437. În acest document se vorbeşte despre un oarecare Bodin, care este întărit în proprietatea să de către Vlad Voievod. În hrisovul lui Pătraşcu cel Bun, din 1 septembrie 1555, apare „Ispravnic, Oprea din Vlădeşti”, ca şi în cel din anul 1557.

Date geografice

informatii Vladesti

Comuna se află în estul județului, în Gruiurile Argeșului, pe malurile râului Bratia. Este străbătută de șoseaua județeană DJ732, care o leagă spre nord de Aninoasa (unde se termină în DN73C) și spre sud de Bălilești și Stâlpeni (unde se termină în DN73).

Scurta prezentare

informatii Vladesti

Comuna Vlădeşti este aşezată în partea de nord a judeţului Argeş, la o distanţă de 45 km de municipiul Piteşti şi la 27 km faţă de municipiul Câmpulung, oraşul cel mai apropiat. Este traversată pe direcţia sud – nord de drumul judeţean DJ 732 Stâlpeni – Aninoasa – Câmpulung, care face legătura cu DN 73 Piteşti-Câmpulung şi DN 73 Câmpulung – Curtea de Argeş.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.