Vulturesti

Monumente istorice

informatii Vulturesti

Trei obiective din comuna Vulturești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Argeș ca monumente de interes local, toate clasificate ca monumente istorice de arhitectură, toate aflate în satul Vulturești

Date istorice

informatii Vulturesti

În privinţa întemeierii şi denumirii comunei Vultureşti există mai multe legende, majoritatea transmise oral. Una dintre acestea explică că denumirea provine de la „vulturi“, păsări care într-o iarnă geroasă s-ar fi adăpostit în pădurile seculare de fag şi stejar de pe dealurile Mâzgănii.
Fiind sat de moşneni (oameni liberi), satul Vultureşti nu a aparţinut nici boierilor, nici vreunei mănăstiri, motiv pentru care nu este menţionat în prea multe documente.

Date geografice

informatii Vulturesti

Comuna se află în marginea estică a județului, la limita cu județul Dâmbovița, pe malurile Argeșelului. Este străbătută de șoseaua națională DN73D, care o leagă spre nord de Hârtiești, Boteni, Mioarele și Valea Mare-Pravăț (unde se termină în DN72A) și spre sud de Davidești și Mărăcineni (unde se termină în DN73).

Scurta prezentare

informatii Vulturesti

Comuna Vultureşti este situată în partea de est a judeţului Argeş, la 34 km depărtare de oraşul Câmpulung Muscel şi la 31 km depărtare de municipiul Piteşti. Faţa de capitala ţării – Bucureşti, comuna se află la o distanţă de 141 km.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.