Hidrografia

Teritoriul comunei Godeni este străbătut de la nord la sud, prin partea centrală, de râul Bughea, afluent al Râului Târgului. La intrarea prin nordul satului Godeni, râul îşi despleteşte braţele în meandre, fapt favorizat de slaba înclinare a reliefului şi lăţimea văii străbătute. Străbate apoi un sector îngust numit „La Chei”, pe o lungime de 300 m, săpându-şi o albie îngustă, uneori, lăţimea dintre versanţi fiind mai mică de 1 m. Râul are o lungime totală de 30 km., din care pe teritoriul comunei curge pe o distanţă de 15 km. Râul Bughea nu are o scurgere bogată, dar are debit tot timpul anului, pâraiele secând frecvent.

Reţeaua hidrografică este alimentată de apele rezultate de pe urma topirii zăpezilor, din ploi și din ape subterane.

De pe versanţi primeşti o serie de afluenţi (pâraie) astfel:

  • pe partea dreaptă primeşte ca afluenţi văile Preaboiului, Rea, Modorogului, Mătuşii, Dorcii, Muestrii, Penteleului, Pârtăşcanului, Morii, Grecului şi Căciulat;
  • pe partea stângă primeşte ca afluenţi văile satului, Dobrâii, Olteanului, Sucetului, Ulmătului, Vârtopului şi Valea Mare.

Se găsesc, de asemenea, pe teritoriului satului Godeni lacuri naturale: „Lacul Floca”, deasupra Glodului, și „Lacul Gârlici”, în Coasta Dealului.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.