Scurta prezentare a localitatii

Comuna este situată pe vechiul drum comercial al ţării, care leagă Braşovul de Câmpulung – străveche reşedinţă domnească. Se găseşte în nordul judeţului Argeş şi a fost multă vreme suburbană oraşului Câmpulung. Face parte din cele 94 de comune din care este alcătuit judeţul Argeş.

Teritoriul comunei Valea Mare Pravăţ este format din următoarele localitați componente: Valea Mare Pravăț – reședință de comună, Nămăiești, situat în partea de nord a comunei, Gura Pravăț, situat în partea de nord-vest a comunei, Pietroasa, Bilcesti, situat în partea sudică a comunei, Colnic, Șelari, situat în sud-estul comunei, Fântânea.

Faţă de centrul oraşului Câmpulung, se află la distanţa de 7 Km., iar faţă de municipiul Piteşti, reşedinţa judeţului Argeş, la 62 Km. Are o suprafaţă de 61Km pătraţi.Din punct de vedere economic, comuna Valea Mare Pravăţ este industrial-agrară, pe teritoriul ei funcţionând o serie de societăţi comerciale cu diferite profiluri: producţie de mobilă, cherestea, ciment, var şi alte materiale de construcţii, servicii.

Comuna Valea Mare Pravă a fost martora multor evenimente istorice. Această așezare era populată cu mult înainte de venirea romanilor.

Newsletter

Alege sa primesti ofertele noastre sau ale partenerilor nostri din Campulung si zona Muscel.